Bij MiAmici geloven we dat er een betere manier is om jouw hond gezond te houden. Een waardevollere, effectievere wijze waarop we dit kunnen bereiken. Hierbij vinden we zowel de geestelijke als lichamelijke gezondheid belangrijk. We zijn obsessief gepassioneerd en onze missie is baasjes en diens honden hiermee te helpen.

Onze oprichting

MiAmici is een jong bedrijf. Opgericht door Madeleine Bongers en Patrick Driessen. Voor de oprichting van MiAmici waren we alletwee al actief in de agility met als doel leuk op (inter)nationale toernooien mee te draaien. En om onze viervoetige atleten gezond te houden zijn we continue opzoek naar de beste manieren. Voeding en aanvullende voeding zijn hierin een basis. Maar ook een goed fitness programma alsmede een sterkte trainingsfundering zijn erg belangrijke uitgangspunten voor ons om het beste aan de honden te kunnen geven.
Vanaf pup tot aan senior willen we onze honden zo sterk mogelijk houden. Om dit te bereiken zijn we jaren bezig geweest om ons te verdiepen in voeding, bewegingsleer, kynologie en gezondheid van de hond. We halen veel van onze kennis uit het buitenland.
Door de verschillende leeftijden van de honden staan ze ook allemaal in verschillende stadiums in het leven. Zo zijn Stirling en Dazzle gepensioneerd, is Bhric in afbouw van de agility sport. Loopt Eep volop wedstrijden, waarmee we ook aan internationale competities willen deelnemen. Moana en Luci strijden nationaal mee en Vika mag zich gaan binnenkort gaan bewijzen op haar eerste internationale toernooi. Onze telg Lynn leert nu vooral dat agility leuk is en dat je met samenwerken veel leuke dingen kan doen. Terwijl haar volle zus Eevee zich gestort heeft op het mantrailen. Met haar hopen we het niveau van inzetbaarheid te kunnen bereiken.
Reeds is ons team met nog een hond uitgebreid. Cosmo de broer van Eep heeft zijn weg terug naar ons gevonden. Cosmo is dol op detectie. 

Naast agility beoefenen we ook andere sporten. Zo doen Bhric en Eep frisbee, Dazzle vind tricks en trucks fantastisch leuk en Stirling vind het leuk om achter een balletje te rennen. Uiteraard naast een lekker wandel schema. En op een heerlijke niet-te-zonnige dag vinden genieten we met de honden op skates, step of fiets. 
Iedere hond heeft een ander verhaal, en daarvoor ook specifieke wensen en behoeftes in de beoefende sport, het fitness programma, in voeding en supplementatie. 

Het MiAmici team

Achter de schermen worden Patrick en Madeleine trouw gesteund door een roedel Australische Kelpies. Elke met een eigen bijdrage binnen het team. De oudste binnen het team is Stirling. Hij is de beschermheer van de dames. De oudste dame is Dazzle, zij is de fundering binnen het team en stabiele kracht op de achtergrond. Bhric is de volgende aanwinst binnen het team. Altijd 100% overgave voor het werk en enorme balaanbidder. Het brein van de roedel. Eep, dochter van Dazzle, is onze kleine wereldveroveraar. Ambities met een enorme drijfveer kenmerken haar. Gevolgd door Moana, ook een dochter van Dazzle, door haar enorme positieve instelling een getalenteerde teamspeler. Daarna volgt Luci, jong talent met een gezonde dosis kracht en passie voor beweging. Vika is de dochter van Bhric. Slim, speels en altijd klaar voor actie. En onze jongste teamled is Eevee en Lynn. Twee dochters van Eep. Met twee handen op een buik halen Eevee en Lynn de gekste streken uit. Alle twee zijn dol op werk, slim, snel, liefdevol, en toch eigenzinnig en doorzetters.

Neem gerust een kijkje op Yaparoos als u meer wilt weten over de individuele hond en de kennel. 

Waar komt de naam MiAmici vandaan?

MiAmici is Italiaans en betekend; mijn vrienden. Voor ons het allereerste gevoel bij het zien van onze honden. Dit speelt een belangrijke rol binnen onze relatie met ze. Samen zijn we één team.