Fitness 

Bij MiAmici geloven we dat een gezonde levensstijl niet alleen belangrijk is voor mensen, maar ook voor onze honden.

Onze fitnesslessen voor honden zijn ontworpen om de algehele gezondheid en welzijn van jouw hond te bevorderen. Of jouw hond nu jong of oud is, atletisch of minder actief, onze deskundige trainers staan klaar om een op maat gemaakt fitnessprogramma te creëren dat perfect aansluit bij de individuele behoeften van je hond.

Van kracht en flexibiliteit tot balans en mentale uithoudingsvermogen, onze lessen bieden een uitgebalanceerde aanpak voor honden van alle leeftijden en fitnessniveaus. Ontdek hoe onze fitnesslessen kunnen bijdragen aan het verbeteren van de vitaliteit en levenskwaliteit van je geliefde viervoeter. 

Onze methodiek

1: Introductie en Beoordeling:

Een op maat gemaakt fitnessprogramma kan de fysieke conditie van jouw hond verbeteren, de bewegingskwaliteit optimaliseren en het risico op blessures verminderen. Voorafgaand aan het programma voeren we een grondige beoordeling uit, waarbij we de structuur, houding, loopmechanisme en bewegingsmogelijkheden van jouw hond uitgebreid evalueren.

SPIN_R_4.jpg__PID:0adc1f68-6536-436d-ae00-2a38eaed84eb

2: Persoonlijk Conditioning Programma:

Op basis van deze evaluatie en jouw wensen en mogelijkheden stellen we een persoonlijk conditioneringsprogramma op, afgestemd op de specifieke behoeften van jouw hond. Dit programma richt zich op het versterken van onderactieve spieren, het vergroten van het bewegingsbereik, het herstellen van de neuromusculaire functie en het verbeteren van de kernstabiliteit, coördinatie, balans, proprioceptie en lichaamsbewustzijn.

3: Fitness Training voor totale gezondheid:

Onze fitness training richt zich op alle vijf aspecten van de totale gezondheid van honden: Kracht, Flexibiliteit, Balans, Cardiorespiratoir systeem en Mentale Uithoudingsvermogen. Ze zijn geschikt voor honden van alle fitnessniveaus en leeftijden, zonder vereiste voorafgaande trainingservaring. Onze programma's zijn niet alleen effectief, maar ook leuk!

lig_verkeerde_houding_04.jpg__PID:5cabb6ec-0adc-4f68-a536-836d2e002a38
1_voorpoot_3.jpg__PID:b6ec0adc-1f68-4536-836d-2e002a38eaed

4: Individuele Sessies:

Tijdens onze lessen worden de doelen van elke hond bepaald en wordt een fitnessprogramma ontworpen op basis van die doelen. Je leert hoe je jouw hond kunt ondersteunen met oefeningen die zijn ontworpen om aan hun doelen te voldoen, terwijl je binnen hun mogelijkheden blijft en rekening houdt met specifieke behoeften of mobiliteitsproblemen. Fitness training is geschikt voor honden van ALLE leeftijden en fasen.

5: Voordelen:

De voordelen van fitness training zijn zo breed en gevarieerd als maar mogelijk is. Specifieke doelen worden gesteld op basis van de leeftijd, fase en behoeften van de hond.

buig_vanuit_lig_verkeerde_houding_tijdens_oefening.jpg__PID:d8a05cab-b6ec-4adc-9f68-6536836d2e00
_MG_6326_1.jpg__PID:5332b924-be7b-49b0-b471-3a879b3ab59a

6: Alle leeftijden en type honden kunnen mee doen. 

Specifieke groepen die baat kunnen hebben bij fitness training zijn onder andere:
- Oudere honden
- Puppies- Volwassen honden
- Werkhonden
- Sport honden van diverse disiplines
- Therapiehonden
- Honden met mobiliteitsproblemen
- Honden met gedragsproblemen
- Overgewichtige of ondergewichtige Honden.

5: De manieren waarop fitness training een Fitness training een positieve invloed kan hebben op het welzijn van een hond::

- Toegenomen zelfvertrouwen
- Verminderd risico op letsel
- Verbeterde kwaliteit van leven
- Verminderd risico op chronische ziekten
- Verbeterde spierfunctie en lichaamsbewustzijn
- Verminderde spieronevenwichtigheden en zwakte
- Versterking van de band tussen hond en eigenaar
- Toegenomen bewegingsbereik
- Verbeterde coördinatie
- Toegenomen uithoudingsvermogen
- Toegenomen flexibiliteit
- Gewichtsbeheer
- Groter vermogen om te herstellen na een blessure

POOT_a2.jpg__PID:b924be7b-f9b0-4471-ba87-9b3ab59ad603

De cursussen

Je start met : 
1: Eenmalige intake  

Een mooie eerste stap kan deze eenmalige intake zijn. Ontdek wat de huidige conditie is van jouw hond en wat je daar op korter termijn aan kan verbeteren.

 • Eén persoonlijke beoordeling (ongeveer 60 minuten) waarbij Madeleine de nodige foto's maakt van de structuur / houding van jouw hond, en video's van de gang/beweging van jouw hond voor hun aangepaste programma.
 • Het doornemen van de gegevens van jouw hond en jouw specifieke wensen en doelen om te behalen (ongeveer 30 minuten).
 • Een persoonlijke trainingssessie (ongeveer 60+ minuten per les) waarin we samen de aangepaste trainingen van uw hond doornemen, zodat u zich zeker voelt bij het trainen van de oefeningen!
 • Op maat opgebouwd programma, specifiek voor deze les. Met enkele kleine tips voor een vervolg als je thuis verder wilt werken.

Vervolgens kies je of
2: Een losse les

Wil je een specifiek probleem aanpakken? Of heb je aanvullende hulp nodig op je eigen trainingen? Dan kan het volgen van onze losse lessen een optie zijn.

 • Een persoonlijke trainingssessies (ongeveer 60+ minuten per les) waarin we samen de aangepaste trainingen van uw hond doornemen, zodat u zich zeker voelt bij het trainen van de oefeningen!
 • Een programma die aangepast wordt tijdens de trainingssessie om het maximale uit de training te halen.
 • Een zeer goede optie indien je graag verder wilt met een vervolg op de eenmalige intake, maar je wilt geen 10 rittenkaart afnemen.
 • Ook een goede optie indien je graag extra ondersteuning wilt voor de keren dat je vast loopt in jouw eigen trainingsessies.

of je gaat voor de 
3: 10 Rittenkaart

De beste resultaten komen tot zijn recht bij regelmatige trainingen. Ook hier helpen we je graag mee. Deze 10 rittenkaart is voor de bikkels de seriues aan de gang willen gaan.

 • Eén persoonlijke beoordeling (ongeveer 60 minuten) waarbij Madeleine de nodige foto's maakt van de structuur / houding van jouw hond, en video's van de gang/beweging van jouw hond voor hun aangepaste programma.
 • Het doornemen van de gegevens van jouw hond en jouw specifieke wensen en doelen om te behalen.
 • 10 persoonlijke trainingssessies (ongeveer 60+ minuten per les) waarin we samen de aangepaste trainingen van uw hond doornemen, zodat u zich zeker voelt bij het trainen van de oefeningen!
 • Op maat opgebouwd programma die aangepast wordt tussen de trainingssessies om het maximale uit de training te halen.
 • Onbeperkte videofeedback
 • Onbeperkte e-mailondersteuning
 • Strippenkaart blijft een halfjaar geldig. In deze periode mag je zelf bepalen hoevaak je wilt komen per week. Voor het verbeteren van de fysieke conditie van de hond raden we aan om met regelmaat te komen. 
Fitness Eenmalige intake
Fitness Eenmalige intake

Fitness Eenmalige intake

€65,00
Fitness Losse les
Fitness Losse les

Fitness Losse les

€37,50
Fitness 10 rittenkaart
Fitness 10 rittenkaart

Fitness 10 rittenkaart

€365,00