Mantrailen

Mantrailen is een fascinerende hondensport waarbij je trouwe viervoeter een spoor volgt om een vermiste persoon of slachtoffer te vinden. Met behulp van een geurvoorwerp van de vermiste persoon, zoals een handschoen, kan de hond achterhalen waar het slachtoffer is geweest en uiteindelijk deze persoon opsporen.

Bij ons staat teamwork centraal! Tijdens het mantrailen is de hond altijd aangelijnd aan een lange lijn van 10 meter. De hond volgt het spoor, maar het is heel belangrijk dat de handler zijn hond goed leert "lezen" en de signalen die de hond geeft waarneemt. Door het kijken en lezen van de hond probeert de handler alle puzzelstukjes bij elkaar te brengen.

Onze trails vinden plaats in diverse omgevingen, van dichte bossen tot stedelijke gebieden, waardoor zowel hond als handler worden uitgedaagd om hun vaardigheden in verschillende situaties toe te passen. Ongeacht de locatie, draait mantrailen altijd om teamwork. De honden zijn altijd aangelijnd, terwijl hun handlers de subtiele signalen van de hond leren interpreteren. Door samen te werken, proberen we alle puzzelstukjes bij elkaar te brengen en het doel te bereiken.

Of je nu een nieuwe pup hebt of een senioren hond , mantrailen is toegankelijk voor alle honden, vanaf 8 weken oud. We passen de trails aan om ervoor te zorgen dat zowel jonge pups als oudere honden succesvol kunnen deelnemen en trainen. Bovendien biedt mantrailen een geweldige kans om de band tussen jou en je hond te versterken, terwijl je samen een spannend avontuur beleeft.

We verwelkomen je graag bij onze mantrail lessen, waar je de opwinding van deze unieke hondensport kunt ervaren. Schrijf je vandaag nog in en ontdek hoe jij en je hond samen kunnen schitteren in de wereld van mantrailen!

Onze lessen worden gegeven in groepsverband, waarbij elke groep uit maximaal 4 honden bestaat. Tijdens de groepsles rouleren de deelnemers afwisselend tussen het uitwerken van een spoor met hun hond en andere ondersteunende taken. Wanneer jouw hond niet actief aan het werk is, wacht deze comfortabel in de auto. Daarnaast krijg je de kans om als "slachtoffer" te fungeren voor je medecursisten, de honden in de auto's te beheren of andere combinaties in actie te zien. Dit biedt een leerzame en dynamische ervaring voor zowel hond als handler.


Praktische informatie:
- Je traint in kleine groepjes van 4 handlers, meer aandacht voor jou en jouw hond!
- Totaal 5 lessen, waarbij een les gemiddeld 3,5 uur duurt, afhankelijk van het aantal deelnemers.
- Lessen per dagdeel op woensdagochtend
- Vrijwel iedere les op een andere locatie
- De trails worden in midden Limburg verzorgd. De dag voor aanvang ontvang je per mail de locatie waar we elkaar treffen voor de les.
- Na de les wordt jouw voortgang gedocumenteerd en door MiAmici bewaard. Dit zorgt ervoor dat jouw progressie precies te monitoren is en bij te sturen voor het behalen van de beste resultaten.

Iedere les neem je mee:
- Een goed humeur!
- Tuig (liefst een y tuig) en halsband
- Lange lijn van 10 meter
- Diverse bakjes met voertjes en of speeltje om te   
belonen
- Water of energiedrankje voor de hond
- Warme en goed zittende kleding en schoenen
- Omdat je ook spoorloper bent; geurdoekjes
(zakdoekjes bijvoorbeeld)
- Zip lock zakjes om de geurvoorwerpen in te doen.

 

eevee trail 02.jpg__PID:20b57382-01f4-47e2-8af9-34198942a9c1

Ben je klaar voor het avontuur?
Koop hieronder je lessen en ontvang jouw inschrijfformulier

Mantrailen op woensdagochtend
Mantrailen op woensdagochtend

Mantrailen op woensdagochtend

Startdatum 15 mei 2024, starten om 09:00 uur
Wekelijks voor een periode van 5 weken

€165,00