De stofzuiger in de kast

Auteur:  Madeleine Bongers; Kynoloog, paraveterinair, Bachelor Dier- Gezondheidszorg, competitief agility-fanaat, speurfreak, fokker, voedingsdeskundige.

En daar sta je dan weer, met de stofzuiger in de hand. Alweer, want het was gisteren, eergisteren en de dag daarvoor niet anders. Wat een ramp. Het is een vervelende, lange, en helaas altijd terugkomende tijd-in-beslag-nemende hobby van je aan het worden. Je wist wel wat je zou krijgen, en dat je dikkere vrienden zou worden met de stofzuiger, maar zo erg had je het helemaal niet bedacht. Je kijkt eens over je schouder. En daar, keurig wachtend in de deurpost staat hij dan. De oorzaak van dit gehele probleem. De dader van jou ellendige uren stofzuigen. De dader van de ‘bank ontdoen van alle haren’, de dader.. Maar ook lieverd zonder wie je je leven nu echt niet meer voorstellen kan. Maar, kon dat maar anders met die haren.

Een heleboel kilometers verder op slaakt iemand een zucht. Na meerdere keren haar prachtige hond show klaar proberen te maken lukt het toch alweer niet. Haar lieve prachtige witte hond is een aanwist op het ras. Een pure blikvanger, een goudenkarakter, bijna de droom. Ja, bijna. Het een diepe zucht, en voor de zoveelste keer, gaat ze hem dan nogmaals een keer wassen. Haar witte hond, is mooi wit wit, nee, eerder een creme wit. Gelig wit. Alsof hij in iets vies heeft gerold en het er niet meer afkomt. Maar hoe goed haar intenties ook zijn, en hoe braaf en geduldig haar hond ook is. Ze krijgt hem niet witter dan dit. Ze is blij dat het zomer is, in de winter is het nog erger, dan worden zijn pootjes ook rood en mist de de mooiste kampioenschappen. Haar kanjer, maar hij kan het helemaal niet bewijzen.

Deze problemen zijn erg bekend onder vele van ons. Helaas denken we dat het er bij hoort. Echter, dat is helemaal niet zo! Een hond die te lang of te veel ruit, of een hond die nooit optimaal in de vacht zit, eentje die een slechte huidconditie heeft. Of eentje waarvan de kleur toch afwijkt, of net niet helemaal perfect is. Het is allemaal niet normaal voor onze hond.

Dit zijn problemen die wij over de tijd heen als normaal hebben gezien. Omdat we eigenlijk vergeten zijn hoe goed de huid en de vacht van de hond er eigenlijk uit hoort te zien, en hoort te voelen. En ja, onze dierbare viervoeters kunnen wel 7 verschillende vachttypen hebben. Maar dat maakt niet dat wij, mensen, deze vachten niet in betere conditie kunnen houden.

Dikker vollere vacht, zachter, mooi glanzend en met een gezonde uitstraling. Het is binnen handbereik. Door de natuurlijke ingrediënten van de DiamondCoat serie kan je de vacht en huid in optimale conditie houden. Voor de witte vacht heb je de DiamondCoat Snow White & Mix Colour. Deze is speciaal voor witte en bonte vachten en zorgt ervoor dat deze het mooiste egale en diepe kleuren zullen krijgen. Dit gebeurt al in de haarwortels, en dat geeft een prachtige uitwerking voor de gehele hond. De vacht wordt witter. Bij bonte vachten worden de gekleurde delen dieper van kleur. De vacht wordt voller en gaat zachter aanvoelen. Ook een ideaal product om in te zetten bij huidaandoeningen na de ziekte of bij overmatige rui. Ideaal voor mensen die een uitweg zoeken voor onder andere de bovenstaande problemen, maar dit is een werkelijke uitkomst voor veel meer huid en vacht problemen bij honden.

Wil je eens een resultaat zien?
Hieronder een medium behaarde Chinese naakthond. Haar leven lang veel te weinig haar gehad voor dit type slag. En nu, wat een prachtige haar bij haar oren!

Met dank aan eigenaresse Dominique Bongers en haar Chinese Naakthond Jalia.
Ontdenk de DiamondCoat collectie hier.

 

Ben de eerste om te reageren

Alle berichten worden gemodereerd voordat ze worden gepubliceerd