Begin 2019 direct goed en doe mee met een workshop Agility of Wiebele en Waggele! 💪🏻🐕

Wanneer? 
Datum: Zondag 6 januari 
Duur workshop: 2 uur
45,00 euro per workshop.
Locatie: Dog Sports Center Jacky Jack in Kalkar

Aanmelden kan hier

Wie zijn wij? 
Patrick Driessen is met zijn eerste hond, een Parson Russel Terrier genaamd Chester, begonnen met agility. Dit is inmiddels uitgegroeid naar een vrij fanatieke hobby. Nu 13 jaar verder loopt hij de rondjes nog altijd met de volste plezier en passie om het beste uit zijn honden te halen
Hij werkt aan zelfstandigheid vanuit de honden. Waardoor toestellen op diverse afstanden met volle zekerheid genomen kunnen worden. Technische oplossingen die meer snelheid bieden voor handler en hond. Patrick let op de mogelijkheden die binnen een combinatie passen. Oplossingen die voor hond en handler beide haalbaar zijn, want geen hond of handler zijn hetzelfde. En de combinatie blijft veranderen. Maar bovenal vind ik plezier het allerbelangrijkste.
Door dit omdenken heeft hij met mijn eerste kelpie Stirling mee gedaan aan het Europese Open in Duitsland en met zijn tweede kelpie Bhric heeft hij vorig jaar in de finale van de Europese Open in Italië gestaan. Afgelopen jaar wederom met Bhric op de Europese Open te Oostenrijk gestaan. 

De workshop Wiebele en Waggele van Madeleine Bongers is haar manier om je mee te nemen in alle plezier en leuke uitdagingen op een groot aanbod van verschillende toestellen. Van opgeblazen pinda's tot aan wiebelende tollen. Planken parkoersen met obstakels tot aan cavaletti, en alle combinaties hiervan. Er komt veel leuks aan bod in deze twee uur durende workshop.
Madeleine begeleidt je over alle toestellen heen en vertel hierbij welke specifieke oefeningen je kunt uitvoeren en waar je op moet letten. Bij alles hou ze rekening dat de oefening werkt ter verbetering van de coördinatie en balans bij de hond. Dit geeft tal van voordelen. Zowel voor de lieve huishond, die door de oefeningen een hele zekere stabiele hond wordt. Als voor de opgroeiende pup, waar spieren geprikkeld worden om lomp spelgedrag op te vangen. En van de atletische sporthond waarbij oefeningen blessures voorkomen kunnen worden tot aan de prachtige showhond die door een goede "core" een stabiele lichaamsuitstraling krijgt en durft te laten zien.